" /> Even over 2013… « eXXone

Even over 2013…

jan 1, 2013   //   by Alvin   //   Blog  //  No Comments

Kijk terug over je schouder en je ziet de toekomst zich uitrollen naar je toe…

Een goed uitgangspunt om vooruit te kijken naar 2013. Gewoon, even wat zaken die in 2012 speelden in het licht van 2013 plaatsen en er ontstaat een beeld waar we komend jaar op af stevenen. Crisis of geen crisis. Dit zijn onvermijdelijke bewegingen

1. Social Service
Social Media zijn in 2012 echt geland. Bedrijven manifesteren zich op facebook et al alsof hun toekomst er van afhangt. Klanten idem dito. Voor 2013 verwacht ik dat het niveau van service wordt gekoppeld aan de privacy-settings. Hoe meer je als klant gegevens deelt met de leverancier, hoe meer customized de service wordt. Een sociale service, waarbij je wel akkoord moet gaan dat de data verder verhandeld wordt.

2. Big Data
Buzz-word in 2012 wordt een nog hotter topic in 2013. Door analyse van ‘big data’ wordt het mogelijk om nauwkeurige voorspellingen te doen over hoe klantgerichte processen zich onder bepaalde omstandigheden ontwikkelen. Daarnaast wordt het ontsluiten van de black box – het gedrag en wensen van consumenten kunnen voorspellen aan de hand van data- en gebruik van de psycho-neurologie in marketing van grotere invloed. Simulatie zal meer en meer usance worden bij portfolio ontwikkeling.
En de data die daarbij beschikbaar komt, wordt een commodity. Data wordt hiermee een nog bigger business dan het al is.

3. Leap Motion
Goodbye muis en tablet. Hello Leap Motion. Vanuit de gaming kenden we de kinect al. Nu hebben voormalige apple medewerkers de brug geslagen naar touch-loze tijdperk. Gewoon bewegen met de hand en arm in de lucht en zo je desktop, tv, Iphone of wat dan ook besturen. Komend jaar nog als een los apparaat naast je phone. En bij succes, dan wordt het vast en zeker ingebouwd.

4. X-based learning
In navolging van project-X de nieuwe generatie studenten. Action and Evidence based learning. Een niet te onderschatten trend in onderwijsland, waar de beleving ook een rol gaat spelen. Het oude leren, met een klasje waar de leraar verteld te noteren welke hoofdstukken uit het boek uit het hoofd gestampt dient te worden is een gepasseerd station. De superprofessor is emerging in de klaslokalen via youtube colleges en lessen worden actie gericht gemaakt . Natuurlijk met ipad op tafel….

Leave a comment