" /> Social Business… het werkt! « eXXone

Social Business… het werkt!

jul 6, 2011   //   by Alvin   //   Blog  //  No Comments

De aarzeling bij werkgevers en ondernemers is nog steeds aanwezig om social media in te zetten. Het is te onduidelijk wat de ROI is en of het ook echt werkt.

Toch zie ik in mijn omgeving direct voorbeelden van bedrijven waarbinnen er wel degelijk wat mee gebeurt.

Wat te denken van een PR bedrijf waarbij het businessmodel is opgezet om publiciteit te genereren voor opdrachtgevers. De onderneemster is een drijvende kracht in het organiseren van tweet-ups. Deze bijeenkomsten hebben een informeel karakter en trekken een flink publiek. En hoewel de achtergrond divers is, zijn de meesten medewerkers van mediabedrijven, nieuwsdiensten en financiele- en corporate organisaties. Ze hebben gemeen dat ze elkaar via twitter vinden en informeren. Over een evenzo brede achtergrond. En zo worden de nieuwtjes ook gebracht voor de opdrachtgevers van het PR bedrijf.

Endan de medewerker op een IT afdeling die een prima oplossing bedenkt die een leverancier ook zou moeten kunnen leveren. De leverancier beaamt het, maar helaas loopt het vast in de hierarchische organisatie van de leverancier. Terwijl er een enorme saleskans voor de leverancier ligt.  Een #DTV (durf te vragen voor niet tweeps) aan de vice-president die wel op twitter zat, leidde tot enkele DM (Direct Messages) en binnen een dag contact met de het europese hoofdkwartier. Enkele weken later was het security-probleem opgelost en had de leverancier een oplossing die het bij meer klanten in kon zetten. En dat tegen beperkte ontwikkelkosten.

Social Media leveren ook echt toegevoegde waarde

Leave a comment